30 marca 2012

Kuchnia: Babeczki z tęczowymi kremami

Ostatnio piekłam babeczki z firmy GELLWE. Są one przepyszne i polecam je wszystki, a szczególnie wtedy, kiedy chcemy wspólnie spędzić czas ze swoią rodziną. Jest to świetna zabawa, gdy je dekorujemy. Oczywiście nie muszą one wyglądać tak samo jak na opakowaniu.


Do przygotowania babeczek potrzebne są:

  • 2 jajka
  • 100 ml oleju (ok.10 łyżek)
  • 75 ml wody (ok.8 łyżek)
Do sporządzenia 3 kremów potrzebne jest:
  • po 100 ml bardzo zimnego mleka z lodówki
Opakowanie zawiera:
  • 250 g mieszanki do wypieku babeczek
  • 35 g mieszanki do przygotowania kremu o samku jagodowym
  • 35 g mieszanki do przygotowania kremu o samku truskawkowym
  • 35 g mieszanki do przygotowania kremu o samku cytrynowym
  • 20 g posypki dekoracyjnej
  • 20 papierowych foremek do babeczek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz